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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  08/04/2016
Data da última atualização:  11/04/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  HORNUNG, P. S.; OLIVEIRA, C. S. de; LAZZAROTTO, M.; LAZZAROTTO, S. R. da S.; SCHNITZLER, E.
Afiliação:  Polyanna Silveira Hornung, UEPG; Cristina Soltovski de Oliveira, UEPG; MARCELO LAZZAROTTO, CNPF; Simone Rosa da Silveira Lazzarotto, UEPG; Egon Schnitzler, UEPG.
Título:  Investigation of the photo-oxidation of cassava starch granules: thermal, rheological and structural behaviour.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, v. 123, n. 3, p. 2129-2137, Mar. 2016.
DOI:  10.1007/s10973-015-4706-x
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In this study, the combined and simultaneous actions of H2O2 and UV radiation on cassava starch granules were applied and the thermal, rheological, structural and colour properties were investigated. Samples of native cassava starch were oxidised with standard H2O2 solutions (0.1, 0.2 and 0.5 mol L-1) and exposed for 1 h under UV light (UVC radiation with k = 256 nm), with constant stirring. The solutions were subsequently filtered, washed, dried and analysed. The thermogravimetric curves showed similar behaviour, with three main mass losses and an increase in the thermal stability of each sample. The oxidative modification performed caused a strong decrease in the setback and final viscosity parameters (RVA), a gradual decrease in the gelatinisation enthalpy (DSC) and relative crystallinity (XRD) and significant differences in the average roughness of the granules (NC-AFM). The X-ray diffraction powder patterns displayed the ??A?? type for all the starch granules. The colour parameters showed a decrease in the -a* value (trend to green) for all the treated samples.
Palavras-Chave:  Análise térmica; Difração de raio X; Peróxido hidrogenado.
Thesagro:  Amido; Mandioca.
Thesaurus Nal:  Cassava starch; Hydrogen peroxide; Thermal analysis; Ultraviolet radiation; X-ray diffraction.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF54936 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  08/12/2011
Data da última atualização:  08/12/2011
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SOARES, F. Q.; REIS, R. B. dos; EIRA, M. T. S. da; FAZUOLI, L. C.
Afiliação:  FABIO QUEZADO SOARES, CENARGEN; RAIMUNDA BARREIRAS DOS REIS, CENARGEN; MIRIAN THEREZINHA SOUZA DA EIRA, SAPC; LUIZ CARLOS FAZUOLI, IAC.
Título:  Viabilidade de sementes de Coffea arabica e Coffea canephora.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 3., 2003, Porto Seguro. Resumos... Brasília, DF: Embrapa Café, 2003.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Café arabica; Café canephora; Viabilidade.
Thesagro:  Conservação; Germoplasma; Longevidade.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/49776/1/Viabilidade-de-sementes.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC551 - 1UPCRA - DD
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